Голямата битка за външното министерство продължава. ГЕРБ искат да държат контактите със

...
Голямата битка за външното министерство продължава. ГЕРБ искат да държат контактите със
Коментари Харесай

Експерти за служебното правителство: Това е кабинет на ГЕРБ и ДПС

Голямата борба за външното министерство продължава. ГЕРБ искат да държат контактите със Съединени американски щати – защита, сигурност. Това съобщи икономистът Евгений Кънев в ефира на Нова.

„ Защо ни се постанова да имаме информация „ от кухнята ”, с цел да знаем кабинет чий е? Досега това в никакъв случай не е било. Всички споделят, че не е техен този кабинет. Защо не знаем? Защото в продължение на 10 години се създаваше мит за правосъдна и конституционна промяна, която, като се случи, щяла да оправи страната. Последният месец разбираме, че това е бил балон; каша, която се забърка в страната ”, разяснява от своя страна политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„ Трябва да си надалеч от България, с цел да не видиш, че това е кабинет на ГЕРБ и ДПС. Служебният кабинет бе прибавка към измененията в Конституцията, чийто пиедестал бе смяна в прокуратурата. Борисов получи цялата власт. Подписът на Радев коства един-два министъра ”, счита Кънев.

Той не вижда нова сглобка в бъдеще. „ България губи. Още не сме правова страна и това няма да се промени, до момента в който не се промени това статукво. “

Шкварек е на мнение, че множеството хора се радват, че сглобката се разпадна: „ Но Конституцията, надробена по този метод, какво ще я вършим? Според мен може да паднат тези промени пред Конституционния съд. ”

„ Няма печеливш на идните избори. Дори Румен Радев губи хората, които чакаха той самият да излезе на терен. Вероятно просто ще си изкара мандата. Ако желае да направи жест, той няма да подпише указа за освобождение на тези министри ”, акцентира още той.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР